woordklas reineke eerstejaars

De Kunst van het Woord

Kies je voor de studierichting woord dan begin je met het vak Algemene Verbale Vorming (of voor volwassenen en tieners Verbale Vorming). Hier leg je de basis. Daarna verdiep je je via diverse andere vakken in de Kunst van het Woord.

Algemene Verbale Vorming (AVV)Lees meer…

Praatjesmakers en verhalenvertellers

In een uurtje per week kauwen we op woorden, proeven we van allerlei woorden en keren we de woorden binnenstebuiten. We zettend eerste stapjes op een podium, maken onze eigen verhalen of spelen die van iemand anders.

Algemene verbale vorming volg je 1 uur per week.

Verbale Vorming Volwassenen (VV)Lees meer…

Techniek van het spreken

In deze 3-jaar durende cursus gaan we samen op zoek naar hoe onze articulatie en stem en lichaamstaal kunnen geoptimaliseerd worden. Je legt de technische basis om jouw ‘ instrument’ beter te kunnen gebruiken in het praktische vak toneel, voordracht of welsprekendheid. Het is een groepsles, waarbij je toch individueel wordt begeleid en  van elkaar leert. Je wordt hier geconfronteerd met jezelf: Hoe klink je? Hoe sta je? Wat breng je over?,…

Verbale vorming volg je 1 uur per week

DramaLees meer…

Samen spelen in de ruimte

Om te ‘spelen’ gebruiken we meer dan alleen onze stem, maar ook ons hele lichaam. In de lessen drama onderzoeken we wat je met je lichaam kan uitdrukken. Een vak waar je zeer veel improviseert en experimenteert en waar je samen leert ‘spelen’.

Drama volg je 1 uur per week.

RepertoirestudieLees meer…

Theatertaal lezen

De afdeling woord is in de eerste plaats een praktische afdeling, je leert er vertellen, spreken en spelen. Maar alles wat er op een scène gebeurt, vertelt iets. Het heeft een eigen taal codes en het is die theatertaal die je in repertoirestudie leert proeven. Door voorstellingen te bekijken, ga je theater en literatuur in een breder kader zien. Naast klassiek repertoiretoneel, gaan we naar een monoloog of bewegingstheater of neem je deel aan een workshop.

Repertoirestudie volg je 1 uur per week.

Dit zijn de uitstappen voor het schooljaar 2011-2012:

Za 22 oktober 20u Het Paleis A’pen Het Paleis Dodo Groot
Za 17 december 20u30 CC Brasschaat Skagen Berlin Alexanderplatz
Za 11 februari 20u30 CC Brasschaat Lazarus Wat is drinken?
Do 1 maart 20u00 De Kaekelaar Schoten Stap Poppemie
Vr 30 maart 20u30 CC Brasschaat MartHa!tentatief Bang
Vr 27 april 20u00 De Kaekelaar Schoten Productiehuis Brabant We are the World

VoordrachtLees meer…

Vertellend spelen

In voordracht krijg je een waar ‘tekstbad’. In kleine groepjes ga je aan de slag met zeer veel verschillende teksten, je analyseert ze en zoekt naar manieren om die teksten te brengen. Hier ligt de nadruk wel echt op spreken en vertellen. In de hogere graad stippel je langzaam je eigen unieke parcours uit en ligt de nadruk meer op vertellend spelen.

Voordracht volg je 1 uur per week.

ToneelLees meer…

De kunst van het spelen

Gedurende de verschillende jaren, leer je stap voor stap hoe je jouw eigen innerlijke wereld creatief naar buiten brengt. Je leert een personage opbouwen, samen spelen, scène voor scène analyseren, om uiteindelijk tot boeiend spel te komen.

Toneel volg je 1 uur per week.