quodlibet repetitie 1

Samen muziek maken: onze orkesten en ensembles

Vanaf de derde graad volg je groepsmusiceren en neem je deel aan een van onze talrijke ensembles. Je krijgt er de gelegenheid werken in te oefenen uit het grote muziekrepertorium en ook daadwerkelijk op te treden zowel op kleine als grote concertpodia. In de vierde graad vervolmaak je je verder in een instrumentaal of vocaal ensemble. Ook oud-leerlingen die afgestudeerd zijn, zijn welkom om mee te spelen in onze ensembles. De sfeer is er gegarandeerd vriendschappelijk en dynamisch.

 

Symfonisch orkest “Agilebene”Lees meer…

Leerlingen die een strijkinstrument bespelen, een blaasinstrument of slagwerk, kunnen vanaf de derde graad meespelen in het symfonisch orkest. Het orkest staat onder leiding van Marc Van Royen. We repeteren wekelijks in de zaal van de hoofdschool Brasschaat op zaterdagvoormiddag van 10-12 uur.

 

Harmonieorkest “BrasCoBand”Lees meer…

Het harmonieorkest staat onder leiding van Roeland Daems. In het harmonieorkest kun je als blazer of als percussionist meespelen vanaf de derde graad. Ook oud-leerlingen zijn welkom. Het harmonieorkest repeteert wekelijks op woensdagavond in de zaal van de hoofdschool Brasschaat.

MusiCapellenLees meer…

Deze gemengde groep staat onder leiding van Erwin Soons. Het is een groeiend orkest. Voor bepaalde gelegenheden speelt deze groep samen met het symfonisch orkest van Brasschaat.

 

Jeugdorkest “Energico”Lees meer…

Occasioneel organiseren we samenspelprojecten voor leerlingen van de tweede graad. Er wordt dan muziek gekozen die eenvoudig te spelen is – soms een bewerking van een bekend muziekstuk – en we werken naar een echt concert toe. Zo kan je al vanaf de tweede graad ervaren hoe het is om in een groot orkest te spelen en op het podium te staan. Het is een niet te missen ervaring!

 

Blokfluitenensemble “Candieiro”Lees meer…

Het blokfluitenensemble “Candieiro” bestaat uit de hele blokfluitenfamilie, gaande van contrabasblokfluit tot piccolo. Er wordt zowel oude muziek als hedendaagse muziek gespeeld. Leerlingen van de blokfluitklas kunnen hieraan deelnemen vanaf de middelbare graad. Het ensemble staat onder leiding van Sonja Mertens.
Er wordt wekelijks gerepeteerd.

De kleine ensemblesLees meer…

Ieder jaar worden diverse kleinere ensembles gevormd: strijkkwartetten, gemengde kamermuziekensembles, accordeon-, mandoline- en gitarenensembles, piano 4-handig, piano’s & slagwerk… Soms wordt een ensemble samengesteld voor één bepaald project, zoals een musical, een operette, een project rond poëzie in samenwerking met de woordafdeling.
De bezetting wordt in het begin van het schooljaar in overleg met de leraar afgesproken. Ook deze ensembles repeteren wekelijks.

BegeleidingspraktijkLees meer…

Als je een polyfoon instrument volgt zoals piano, orgel of klavecimbel, kan je in de plaats van samenspel ook opteren voor begeleidingspraktijk. In dit vak leer je over de structuur en de harmonie van een muziekstuk, je leert akkoorden spelen, begeleiden en improviseren.