Blaas-in AMV

Muzieklab in de tweede graad

In de cursus Muzieklab leer je de muziektaal lezen, schrijven en begrijpen. Het is een ontdekkingsreis waarbij je mag zingen, luisteren, spelen, klappen, tikken, en nog veel meer. Zonder het te beseffen worden je muzikaal gehoor, je ritmegevoel en je geheugen getraind om later zelf creatief met muziek te kunnen bezig zijn. De lessen in het vak Muzieklab zullen je goed van pas komen bij het studeren van een instrument en bij het samenspelen met anderen.  Er worden liedjes op tekst gezongen, soms meerstemmig, soms met begeleiding.

Verder maak je spelenderwijs al kennis met de parameters van de muziek, instrumentenleer en basis van vormleer.

Vanaf het derde jaar in de tweede graad wordt het samen spelen op je instrument gestimuleerd. Vanaf dan speel je in kleine ensembles per instrument en leer je de eerste stappen van het samen musiceren : naar elkaar luisteren, samen musiceren,…

Muzieklab voor jongeren

Je kan starten als je 8 jaar bent of in het derde leerjaar zit. Muzieklab volg je tijdens de eerste vier jaar van je opleiding. Duur: 1 maal 2 uur per week

Muzieklab voor volwassenen en tieners

Muzieklab volg je tijdens de eerste drie jaar van je opleiding. Duur: 1 maal 2 uur per week. We richten deze cursus ook afzonderlijk in voor tieners vanaf 12 jaar.

Muzieklab in de derde graad

In de derde graad wordt alle kennis van Muzieklab nog verder uitgediept. Zo krijg je een beter inzicht over hoe toonladders opgebouwd zijn, worden de verschillende muzikale vormen overlopen en komen de verschillende stijlperiodes aan bod.

Elk jaar worden er ook een aantal concerten bezocht waarover verslag moet uitgebracht worden. Kortom een boeiende ontdekkingsreis doorheen de muziek in al haar facetten.

Muziektheorie in de derde graad