Muziek

Een vak voor de fijnproever

AMT staat voor Algemene Muziek Theorie en omvat verschillende peilers. De meest fundamentele peiler is de KLASSIEKE HARMONIELEER. In dit onderdeel leer je akkoordenschema’s uitschrijven volgens de traditie van zowel klassieke als barokmuziek. Je leert de basisakkoorden met elkaar verbinden en hoe je een mooie melodie hierop kan schrijven. Daarnaast kan het vak AMT naar believen verrijkt worden met uiteenlopende aanvullingen die aansluiten bij je persoonlijke interesse. Enkele voorbeelden:

  • Analyse: Je analyseert fragmenten van bestaande partituren. Hiermee verwerf je inzicht in de structuur van composities in het algemeen. Je kan dit toepassen op partituren die je tijdens de instrumentles instudeert of in om het even welke partituur naar keuze.
  • Praktische harmonie: Na analyse van een partituur bekom je een akkoordenschema dat als basis voor een improvisatie kan gebruikt worden. Zo leer je zonder partituur improviseren. Je verkrijgt hierdoor ook een groter inzicht in de partituren die je speelt.
  • Film- en traditionele compositie: Schijf je graag zelf muziek, al dan niet op beeldmateriaal? Dan kan je via dit onderdeel de aandacht richten op arrangement, orkestratie en instrumentleer. Je leert zelfstandig een compositie uitbouwen volgens de regels van de kunst en binnen de persoonlijke stijlkeuze.

Uiteraard zijn er nog vele extra opties mogelijk. Als je interesse hebt, ben je welkom om eens een les vrijblijvend bij te wonen!

AMT kan je volgen vanaf de middelbare graad, en dit gedurende drie jaar. Duur: 1 maal 1 uur per week. Daarna kan je nog eens drie jaar vervolgen met het vak MT.