Marc Erkens in de academie : vrijdag 10 november 2017

‘LICHTE MUZIEK VAN NU IS DE KLASSIEKE MUZIEK VAN VROEGER.’

“Waar zitten de verschillen tussen de zogenaamde klassieke en lichte muziek en zijn die verschillen wel zo onvoorstelbaar groot als wij denken.“ Denkt u ook dat er een hemelsbreed verschil is tussen de klassieke muziek van eeuwen geleden en de zogenaamde lichte muziek van nu? Dan hebt u het mis. Eigenlijk zijn alleen de kleertjes anders. Als je de muziek uitpakt, merk je dat ze bijna geen sikkepit veranderd is. We maken nog steeds muziek met dezelfde bouwstenen als vroeger en eigenlijk … zeggen we er ook nog steeds dezelfde dingen mee, of het nu een symfonie is, filmmuziek of de laatste hit van, pakweg, Ed Sheeran.”

Een lezing gebracht door pianist en muziekkenner Marc Erkens.

Inkomprijs: 9.00 euro; 7.00 euro voor leden van onze academie .                                                                        Reservatie : secretariaat Brasschaat 03 663 09 90 en secretariaat Kapellen 03 605 76 54

(gratis consumptie tijdens pauze)
Organisatie: Davidsfonds Kapellen/Hoevenen i.s.m. Gemeentelijke Academie Muziek en Woord Brasschaat/Kapellen

Waar : Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord,  Antwerpsesteenweg 146, Kapellen

Wanneer : vrijdag 10 november om 20.00 uur

84be0dbc-aa76-11e7-bbe7-02b7b76bf47f